Devlet Destekleri

2500 TL Maaşla Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

  • 06 Ekim 2020
  • 695 kez görüntülendi.
2500 TL Maaşla Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

2500 TL Maaşla Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

Tüketicinin talep ettiği kredi türüne göre çekebileceği maksimum kredi miktarı da değişiyor. Ayrıca tüketicinin hali hazırda ödemekte olduğu başka bir kredili ürünü var ise, bu durum da çekebileceği kredi miktarını değiştiriyor. Bankaların kredi değerlendirme şartları birbirinden farklı olabilse de, 2500 TL’lik maaşa ne kadar kredi verilebileceği ile ilgili olarak yaklaşık miktarlar tahmin edilebilir. Burada önemli olan ne kadar kredi çekebilirim yerine aylık ödemem ne kadar olmalıdır sorusudur. Son çıkan kanun ile birlikte aylık ödeme tutarınız maaşınızın 2/3 ü kadar olmalıdır. Daha çok kredi çekmek için daha uzun vadede kredi çekmek zorunda kalabilirsiniz. Ancak artık kredi vade sayıları da düşürüldü. En fazla 48 aya kadar kredi çekebilirsiniz. Bu sebeple kredi çekerken daha dikkatli olmalısınız.

2500 TL Maaşla Çekilebilecek İhtiyaç Kredisi Ne Kadar Olur?

2500 TL belgelenebilir maaşı olan bir tüketici en fazla 40,860 TL tutarında kredi alabilir. Bankası tüketiciye maksimum 1250 TL tutarında aylık taksit tutarı belirleyebilir.

2500 TL Maaşla Alınabilecek En Yüksek Taşıt Kredisi Ne Kadardır?

Tüketicinin 2500 TL maaşla çekebileceği en yüksek taşıt kredisi miktarı ihtiyaç kredisinden farklıdır. Tüketiciye bu maaşla, 41,066 TL’yi aşmayacak tutarda kredi verilebilir. Taşıt kredilerinde belirlenebilecek en yüksek taksit 48 aydır. Tüketicinin taksit ödemeleri maaşının %50’sini geçemez.

2500 TL Maaşla Konut Kredisi Alınabilir Mi?

İstenen minimum %20’lik peşinatın ve bankanın kriterlerinin karşılanması durumunda tüketici 80,757 TL’ye kadar konut kredisi alabilir. Bu miktar taşıt ve ihtiyaç kredilerindeki tutarın 2 katıdır. Bu durumun nedeni konut kredilerinde tüketicinin istemesi durumunda 120 aya (10 yıl) kadar taksit belirlenebiliyor olmasıdır. Ancak konut kredisinde de tüketicinin ödeyebileceği maksimum taksit tutarı maaşının %50’sini geçemez.

Eşimin Maaşı Kredi Çekme Limitimi Yükseltir Mi?

Kredi başvuruları sırasında bankalar müşterilerinden eşlerinin maaş durumunu öğrenseler de, bu konuda net bir değerlendirme yapmak mümkün değildir. Bankalar eşin maaş bilgisini de alır ve sisteme girerler. Bu durum hiç şüphesiz kredi değerlendirme sürecini kolaylaştırır ancak kesin olarak kredi limitine etki eder demek imkansızdır. İlgili bankanın kriterleri ve risk algısı etkili sonuçta etkili olacaktır.