Devlet Destekleri

1000 TL Yardım Başvurusu

  • 14 Nisan 2020
  • 10.021 kez görüntülendi.
1000 TL Yardım Başvurusu

1000 TL Yardım Başvurusu Şartları Nelerdir? 1000 TL Yardım Kimlere Verildi? 1000 TL Yardım İçin Nereye Başvururum? Kimler 1000 TL Yardım Alabilir? Maddi Yardım Almak İçin Nereye Başvuru Yapılır? Valilik 1000 TL Yardım. Kaymakamlık 1000 TL Yardım. Unutmayın ki 1000 TL Yardım almak için aşağıdaki işlemleri yapmazsanız maalesef yardım alamazsınız. Her yerde yapılan haber kirliliği sebebi ile kişiler maalesef yanlış bilgiler yüzünden yardım alamamaktadır. Bu sebeple yazımızı ayrıntılı olarak inceleyin.

1000 TL Yardım Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Korona virüs sebebi ile işsizlik sayısı her geçen gün artmaktadır. İşsiz kalan milyonlarca kişi devletten yardım beklemektedir. Hükümetin açıkladığı 4 buçuk milyon kişiye 1000 TL Yardım yapıldı açıklamasından sonra herkes kendisine yardım yapılıp yapılmadığını merak etti. 1000 TL Yardım dağıtılırken herhangi bir başvuruya ihtiyaç duyulmadan ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yattı. 1000 TL kimler aldı sorusunun cevabı ise son 1 yıl içerisinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından 1 defa bile olsa yardım alan kişilerin hesaplarına otomatik olarak yatmıştır.

1000 TL kimlere yattı sorusunun cevabını ayrıntılı olarak incelersek; son 1 yıl içinde sosyal yardımlaşma vakfına yardım başvurusunda bulunmuş ve yardım almış kişiler, 65 yaş üstü yaşlılık maaşı alanlar, engelli aylığı, bakım aylığı, eşi vefat eden dul kadınlara, şartlı eğitim yardımı alanlara, çoklu doğum yardımı alanların hesaplarına bu 1000 TL ücret yatmıştır.

2. 1000 TL Yardım Kimlere Yattı.

yukarıda ayrıntılı olarak anlattığımız son 1 sene içerisinde sosyal yardımlaşmadan 1 defa bile yardım almış ve ilk faz 1000 TL yardım almayan kişilere 2. faz 1000 TL yardım yatacaktır. Ancak korona virüs sebebi ile işsiz kalan ve mağdur olan binlerce insan maalesef bu durumda 1000 TL yardımdan faydalanamamaktadır. Ancak aşağıda vereceğimiz bilgiler doğrultusunda başvuru yaptığınız takdirde 3. faz 1000 TL yardımdan faydalanabilirsiniz.

Dikkat. Bunları Yapmazsanız 1000 TL Yardımdan Faydalanamazsınız!!!

Öncelikle bilmeniz gereken en önemli nokta bu güne kadar 4 buçuk milyon insana dağıtılan 1000 TL yardım sadece sosyal yardımlaşma vakfından yardım alan kişileri kapsamaktadır. Devlet asıl yardım yapmak için kurulan ve ihtiyaç sahiplerinin tüm bilgilerinin olduğu bu sistem sayesinde yardımları dağıtmıştır. 1000 TL yardım yapılacak ancak herhangi bir yere başvuru yapmanıza gerek yok denilmesinin tek sebebi  budur. Eğer 3. Faz 1000 TL’lik yardım başvurusunu kaçırmak istemiyorsanız yapmanız gerekenleri ayrıntılı olarak anlattık.

1- İlk olarak bağlı olduğunuz il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına Gelir tespit Yaptırmanız gereklidir. Gelir Tespit denilen olay kişilerin aylık gelir ve giderlerinin incelenerek muhtaçlık seviyesinin belirlendiği sistemdir. Özetle açıklarsa Eğer kişi gelir tespit yaptırır ve herhangi bir gelirinin olmadığını belirtir ise kişi Sosyal Yardımlaşma Vakfı Kayıtlarında MUHTAÇ olarak sayılacaktır. Ayrıca gelir tespitin bir diğer artısı kişiler eğer muhtaçlık sınırının altında ise sigorta ve hastanede muayene olmak için ekstra para ödemeden ücretsiz muayene olabilmektedir. ANCAK GELİR TESPİTİN EN ÖNEMLİ ARTISI; KİŞİLER BU SAYEDE DEVLET KAYITLARINDA YARDIM YAPILABİLİR KATEGORİSİNE GİRECEKTİR. Bu sayede kişiler yapılacak olan her türlü yardımdan faydalanma hakkına sahip olurlar. Mutlaka Gelir Tespit yaptırmak için bağlı olduğunuz il veya ilçedeki sosyal yardımlaşma vakıflarını arayarak kaydınızın sisteme girmesini talep etmelisiniz. Gelir Tespit ile ilgili tüm bilmeniz gerekenleri sitemizden inceleyebilirsiniz.

2- Eğer gelir tespit yaptırdı iseniz ve sosyal yardımlaşma vakfı uzmanları tarafından talebiniz onaylandı ve yardım alabilir kategorisine girdi iseniz ikinci yapmanız gereken Mutlaka sosyal Yardımlaşma Vakfına Yardım için Başvurmalısınız. Herhangi bir geliri olmayan kişilere mutlaka devlet tarafından yardım yapılacaktır. Birçok kişi yardım başvurusu yaptım ama sonuç çıkmadı diyor ise bunun en önemli sebebi kişilerin gelir tespit yatırmamasıdır. Eğer sigortanız var ise, herhangi bir yerden maaş ya da geliriniz var ise maalesef yardım başvurunuz reddedilecektir.  Valilik ya da kaymakamlıklardan başka hangi yardımları alabilirsiniz konulu yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma Vakfına İnternetten Online Başvuru Yapabilirsiniz.

Sosyal Yardımlaşma Kimlere Hangi Yardımları Yapmaktadır.

1- Gelir tespiti, gebelik yardımı, engelli yardımı ile ilgili başvuru ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız

2-Kepez Doğum yardımı, elektrik parası yardımı, kırtasiye desteği, eğitim desteği yardımı ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

3- Kepez dar gelirliye toki yardımı, askere gidene yardım desteği, yetim öksüz desteği için ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

4- Kepez Gıda Yiyecek Yardımı, barınma yardımı, yakacak yardımı başvuruları ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.