Devlet Destekleri

2023 Yılı Buzağı Destekleri 

  • 10 Şubat 2023
  • 2023 Yılı Buzağı Destekleri  için yorumlar kapalı
  • 1.020 kez görüntülendi.
2023 Yılı Buzağı Destekleri 

2023 Yılı Buzağı Destekleri . Tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilerimizin merakla beklediği Buzağı Desteklemesi 2023 Yılında Ne Zaman Yatacak ? 2023 Yılı Buzağı Desteklemesi Ne Kadar? Buzağı Desteklemesi Hesabıma Ne zaman geçer sorularını sizler için araştırdık.

Tarım ve Orman bakanlığının yapmış oldukları açıklamalarda yüzbinlerce çiftçimizin beklediği haber nihayet geldi. 2023 Yılınca Cumhurbaşkanlığı makamınca hazırlanan ve uygulanan 2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Hayvancılık destekleme hakkındaki yürütmelik esasları 2023 yılı için güncellendi. 2023 Yılı Buzağı Destekleri 

Buzağı Desteklemeleri Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Öncelikle 2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Hayvancılık Destekleme verilir. Bu kapsamında bu yardım kamu yararına olduğundan dolayı alacağınız hibe yardımı hiçbir şekilde haciz icra veya temlik işlemi ile asla karşılaşmayacaktır. Doğrudan çiftçimizin kullanabileceği şekilde ve herhangi bir kesintiye uğramayacak şekilde işleme konulacaktır. Tarımsal Desteklemelere İlişkin Hayvancılık Destekleme kapsamında bu hibeden yararlanmak isteyebilirsiniz. Çiftçilerimizin 2023 yılında doğan ve her yeni doğan buzağı için resmi olarak yapılması zorunlu TÜRKVET ve e-ıslah veri tabanlarına kayıtlı olması ve ayrıca buzağının en az 4 ay 120 gün yaşamış olması bu hibeden faydalanması için yeterlidir. Ayrıca 1 tek buzağı için yapılacağı gibi birden çok buzağı yavrulanması durumunda sayı kaç olursa olsun doğan her yavru buzağı için bu desteklemeden faydalanılacaktır. 2023 Yılı Buzağı Destekleri Ne Zaman Yatacak.

2023 Yılı Buzağı Destekleri

Ödemeler ise tek seferde yapılmayacak olup 2 taksit halinde ödeme yapılacaktır. Bazı bölgelerimizde hayvancılığı geliştirmek amacıyla verilen teşvik kapsamında bazı farklı ödemelerinde yapılacağını unutmayalım. Destekleme kapsamının bir diğer şartı ise 5 yaş üzeri olan tüm süt veya etçil hayvanların bakanlığın belirlediği şartlarda suni tohumlama ile doğmuş olması şart koşulmuştur. Burada saf ırkın korunması amaçlanmıştır. Ayrıca yerli tohumu desteklemek amacıyla bu yerli tohumlardan yavrulanan buzağı için ek ödemeler yapılacaktır.

Başvuru tarihi ise 1. Dönem için 31 Aralık 2023 ,  Ancak 1 ağustos 2023 tarihinden sonra e-ıslaha yapılan hayvanlar maalesef destekleme alamayacaktır. 2023 Yılı Buzağı Destekleri Ne Kadar?

Süt işletme sahiplerinin en az 10 adet saf süt ineği ırkına sahip olmalıdır. Bakanlıkça yapılan süt analizi raporlarından olumlu not almaları gereklidir. Analizi yapılan her inek için destekleme alınabilecektir.  01 ağustos 2023 tarihleri arasında destekleme başvurusu alınacaktır.   Önce doğum yapması ve en az 4 ay canlı kalması şart koşulmuştur.