Devlet Destekleri

2023 Ziraat Çiftçi Kredisi

  • 09 Şubat 2023
  • 2023 Ziraat Çiftçi Kredisi için yorumlar kapalı
  • 840 kez görüntülendi.
2023 Ziraat Çiftçi Kredisi

Ziraat Bankası Tarım Hayvancılık Kredisi

2023 Ziraat Çiftçi Kredisi. Yüzde yüz devlet sermayeli olan ziraat bankası tarım ve hayvancılık alanlarında çiftçilerimize kredi vermektedir. Üretimlerinde yardımcı olmak için birçok kredi seçeneği sunmaktadır. Bunları özetle sıralarsak traktör kredisi nasıl alınır. Hayvancılık kredisi nasıl alınır, tarım aletleri kredisi ve bitkisel üretim kredisidir.

Bu güne kadar Ziraat Bankası ve diğer ticari bankalar çiftçilere oldukça uygun imkanlarla kredi imkanı sunmaktadır. Bu çiftçinin ödeme gücü önemlidir. 2023 Ziraat Çiftçi Kredisi uzun vadeli ve düşük faizli krediler şeklinde verilmektedir.  Çiftçiye Tarım kredisi sabit faiz oranı her yıl devlet tarafından yayımlanmaktadır. Ayrıca faiz oranı en asgari tutarda tutulmakta olup diğer ticari ve ihtiyaç kredilerine oranla oldukça avantajlı hale gelmiştir. Bu faiz oranı ve ödeme vade sayısı yapmış olduğunuz yatırıma ve desteklemelere göre değişiklik göstermektedir. Özellikle büyükbaş hayvan alımı ve et ve süt üretimi alanlarında kredi faizleri %0 oranına kadar düşmektedir. Ayrıca  Ziraat Bankası sizlere yatırımınız ile ilgili her türlü danışmanlık hizmeti de sağlamaktadır.

Son zamanlarda gerek devletin sunmuş olduğu destek paketlerinde 2023 Ziraat Çiftçi Kredisi verilir. Gerekse de GTHB ve İPARD 2023 Ziraat Çiftçi Kredisi vermektedir. Yani tarımsal destekleme fonu çerçevesinde yardım verilmektedir. Toplamda 18 banka ile protokol imzalanmış olup tüm bu bankalar çiftçiye uygun faiz oranları ile kredi vermektedir. Son günlerde 8. Yayınlanan ve kaynağı Avrupa birliği fonu olan Avrupa birliği kırsal kalkındırma fonu çiftçilere yatırımlarında destek sağlamaya devam etmektedir.

2023 Ziraat Çiftçi Kredisi

Bu güne kadar tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren çiftçilerimize 19 banka üzerinden toplam 671,369,419 TL’lik kredi desteği  sağlamıştır. Ancak destek kapsamında yapmış olduğunuz yatırımların tamamını maalesef kredi ile karşılayamıyorsunuz. Yatırım bütçesinin belirli oranında teminat ve mal varlığınızın yeterli kısmını ipotek olarak göstermeniz gerekmektedir.

Ancak son zamanda yapılan tarım ve hayvancılık alanlarındaki reformlar bulunmaktadır. Birlikte Kredi Garanti Fonu ve Avrupa Birliği Kırsal Kalkındırma ve Destekleme fonu İPARD 2023 Ziraat Çiftçi Kredisi vermektedir. Çiftçilerimizin yapacağı yatırımlarda göstermeleri gereken teminatın %80 ine kadar üstlenmeye başlamıştır. Ancak yeterli bilgi sahibi olunmadığından bu güne kadar sadece 7 adet proje uygulanabilmiştir. Bu sebeple çiftçilerimizin daha bilinçli olması gerekmekte ve devlet teşviklerinde haberdar olması gerekmektedir. Kredi Garanti fonu çiftçilerimize kredi çekme esnasında oldukça faydalı olmaktadır.

Eğer yeterli ipotek teminatınız varsa bankalar kredi verme konusunda çok da sıkıntı yaşamamaktadır. Günümüzde artan maliyetler ve ekonomik durum göz önüne aldığında çiftçilerimizin bu kredilerden yararlanabilmeleri için gerekli araştırma ve bilgiye sahip olması gerekmektedir. Çiftçiye bu konuda asıl desteği ise Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği yardım edecektir. Her geçen gün artan hibe yardım projelerinden haberi olmayan çiftçimiz maalesef bu imkanlardan faydalanamamaktadır.

2023 ziraat çiftçi kredisi

2023 Ziraat Çiftçi Kredisi Çekerken Karşılaşılan Zorluklar

  • Tarım ve hayvancılık alanında kredi kullanmak isteyenlerin desteklemeler dışında yüksek faiz oranı ve komisyonlar
  • Kredi için gerekli olan ipotek ve teminatların banka ekspertizleri sebebi ile değerlerini düşük olarak belirlemeleri
  • Son zamanlarda faaliyete geçen 2023 Ziraat Çiftçi Kredisi kullanılır. Kişilerin ödemeleri baz alınarak kişiye verilen kredi notlarının düşük olmasıdır. Maalesef eğer kredi kullanacak isek kredi ödemelerimizi düzenli olarak ve geciktirmeden yapmalıyız. Aksi takdirde kara listeye düşüyoruz ve kredi cevabı red gelmektedir.
  • Hali hazırda çiftçinin gerek tarım kredi kooperatifine başvurun. Gerekse de diğer krediler sebebi ile borçlu olması da kredi kullanamamamızda önemli bir etkendir.

Tarım Hibe Projelerinden Nasıl Haberimiz Olur

Öncelikle devlet yapacağı her türlü yardım ve hibe para projelerini resmi olarak yayımlamak zorundadır. Bu sebeple çiftçilerimizin elektronik ve internet ile sürekli ilgilenmesi gerekmektedir.

Devletin resmi siteleri olan tarim gov tr , tkdk gov tr adreslerinden her türlü hibe kredi haberleri yapılmaktadır.