Devlet Destekleri

2023 Yılı Toki Sonuçları

  • 14 Şubat 2023
  • 2023 Yılı Toki Sonuçları için yorumlar kapalı
  • 889 kez görüntülendi.
2023 Yılı Toki Sonuçları

2023 Yılı Toki Sonuçları

2023 Yılı Toki Sonuçları. Cumhurbaşkanlığı tarafından çevre ve şehircilik bakanlığı ile birlikte yapılan her yıl 100 Bin konut projesine başvurular başladı. 2023 Toki Başvuru nasıl yapılır? Toki şartları nelerdir? 2023 Toki nerelere ev yapacak? Toki başvurusu nerede yapmak istiyorum? Toki başvuru şartları nelerdir gibi sorularınızı sizler için araştırdık.

Her yıl yapılması planlanan 100 bin adet toki projesine başvuru tarihleri 16 aralık 2019 ve 15 ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Proje kapsamında 2+1 ve 3+1 şeklinde evler yapılacağı planlanmıştır.

Toki Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle TOKİ diğer adı ile toplu konut idaresi başkanlığı tarafından 100 bin konut için ön başvuru 2+1  daire için 500 TL ve 3+1 konut için 1000 TL ziraat bankasına ödenmesi ile ön başvuru kabul edilecektir. 2023 Yılı Toki Sonuçları. Başvuru için kaç odalı eve başvurmak istiyorsanız belirlenen tutarı ziraat bankasına yatırmanız gerekmektedir. Başvurular için bir öncelik sırası belirlenmiştir. İlk sırada şehit, gazi dul ve yetimler, ikinci sırada engelli vatandaşlar, 3. Sırada ise diğer alıcı adı altında geliri uygun olan vatandaşlar başvuru yapabilmektedir.

Özellikle Ziraat Bankasına ücretin ödenmesinden sonra noter huzurunda kura çekilecek ve tok inin internet sayfasında kuradan seçilenlerin listesi yayımlamak istiyorum. Konutlar ile ilgili adet metrekare gibi özellikler kuradan sonra netlik kazanacaktır.

Toki Ödemesi Ne Kadar?

Eğer bankaya ücreti yatırdı iseniz, kuradan da adınız çıktı ve aranan özellikleri taşıyorsanız kuradan sonra satış fiyatının en az %10 u peşin, kalan tutarı ise %0.49 faiz oranı ile 240 aya kadar ödeme imkanına sahipsiniz.2023 Yılı Toki Sonuçları. Eğer yeterli imkanınız yoksa Ziraat bankası size 0.49 faiz oranı ile kredi verecektir. Taksit ödemeye ise toki ile yaptığınız sözleşmenin hemen bir sonraki ayında başlarsınız.

Toki Başvuru Şartları Nelerdir?

Öncelikle Tc vatandaşı olmak ve başvurmak istediğiniz projenin bulunduğu il veya ilçede en az 1 yıl ikamet ediyor olmanız gereklidir. Ayrıca sizin veya eşinizin üzerinde herhangi bir tapunun olmaması ve toki den herhangi bir ev satın almış olmamanız gerekmektedir. Özellikle eve giren gelirin en fazla 5500 TL olması şart tutulmaktadır. Ayrıca en az 25 yaş ve üzerinde olmanız gereklidir.

2023 Toki Yedekleri Ne Zaman Çıkar?

Öncelikle size en yakın ziraat bankası şubesine giderek Nüfus cüzdanı. Özel durumunuz varsa buna ait bilgi veya belge gereklidir. Ayrıca Engelli iseniz engelli raporu ve bankadan alacağınız başvuru ve satın alma taahhütnamesini imzalamanız gereklidir.

2023 Yılı Toki Sonuçları

16 Aralık 2019 ve 15 Ocak 2020. Tarihleri arasında en yakın ziraat bankasına giderek başvuru yapabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi ve nasıl başvuru yaparım konusunda toki gov tr adresini inceleyebilirsiniz.