Devlet Destekleri

1100 TL Yardım Ne Zaman Verilecek?

  • 11 Nisan 2022
  • 710 kez görüntülendi.
1100 TL Yardım Ne Zaman Verilecek?

1100 TL Yardım Ne Zaman Verilecek. Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru Sorgulama. 1100 TL Pandemi Ödemesi. E devlet 1100 TL sosyal yardım parası başvurusu. Sosyal Yardım Sorgula. Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı. Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama

Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığının Sosyal Destek Faz-3 Başvuru almaya devam etmektedir. 1100 TL olarak belirlenen yardım için başvurular sadece e devlet üzerinden alınmaktadır. Bu yazımızda 1100 TL Yardım Ne Zaman verilecek sorusunun yanı sıra nasıl başvuru yapabileceğiniz hakkında ayrıntılı yazımızı inceleyebilirsiniz.

E devlet 1100 TL sosyal yardım parası başvurusu

Sosyal Yardıma başvuru yapmak için öncelikle e devlet sitesine giriş yapınız. https://www.turkiye.gov.tr

Açılan sayfaya Tc Kimlik numaranızı ve E devlet şifrenizi giriş yapınız.

1100 TL Yardım Ne Zaman Verilecek

Ana ekranda bulunan Ne aramıştınız kısmına Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti yazınız. Alt kısımda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının e devlet sitesi üzerindeki kısmına yönlendirme yapılmaktadır.

Başvuru Şartları; İlk olarak her ne kadar internet üzerinden başvuru yapsanız bile yardım sorgulama ve onaylama işlemi bağlı olduğunuz il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yürütülecektir. Yardım ile ilgili nihai kararı ise ikamet ettiğiniz il veya ilçedeki sosyal yardımlaşma vakfı bünyesinde kurulan mütevelli heyeti karar verecektir. Yardım alabilmeniz ve başvuru için kriterler sırası ile; ikamet adresinin tc sınırları içerisinde olması, 18 yaşından büyük olmak ve son 1 ay içerisinde sosyal yardım almak şartlarını taşımalısınız.

Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti

Sağ üst köşede bulunan yeni başvuru kısmını seçerek sizden istenilen bilgileri doldurarak talebinizi iletilebilirsiniz.

1100 TL Yardım Sonucu Sorgulama

Başvuru sonrasına tüm yardım başvuru sonucunu tekrar e devlet üzerinden görebilirsiniz. E devlet sitesine giriş yaptığınızda ana ekrana Sosyal Yardım Sorgula yazdıktan sonra açılan sayfada yardım sonucunuzu görebilirsiniz. Eğer yardım başvurunuz olumlu sonuçlanır ise cep telefonunuza kısa mesaj gelmektedir.

Tüm başvurunuz Sosyal Yardımlaşma Vakfı İnceleme görevlileri tarafından değerlendirilmektedir. Sosyal Yardım sisteminde tüm bilgileriniz incelenmektedir. İnceleme sonrası hakkınızdaki değerlendirme sonucunda oluşturulan rapor mütevelli heyetine sunulmaktadır. Mütevelli heyeti yardım alıp alamayacağınız veya ne kadar yardım verileceği hakkında son kararı vermektedir.