Devlet Destekleri

SSK Sicil Numarası Nerede Yazar?

  • 16 Ocak 2020
  • 2.107 kez görüntülendi.
SSK Sicil Numarası Nerede Yazar?

SSK Sicil Numarası Nerede Yazar?

SSk Sicil Numarası nerede yazar? SSk Sicil Numarası nasıl sorgulanır? Emekli olurken SSk Sicil Numarası nedir? SSk Sicil Numarası  nedir gibi hayati önem gerektiren ve kişilerin emekli olurken ihtiyaç duyacağı ve bu numara sayesinde emekli prim gün sayısı öğrenebileceği numaradır. SSk Sicil Numarası kişilerin hangi kurumda çalıştı ise bu kurumların ssk laraı tarafından bir nevi tc kimlik numarası olan emeklilik prim gün ödemesi yapılan numaradır.

Emekli Sicil Numarası Nedir? Nerede Yazar?

Öncelikle çalıştığınız sektör ile alakalı bir numaradır. Eğer 4a kapsamında sigortalı iseniz sicil numarası verilir eğer 4c kapsamında çalışıyorsanız size sosyal güvenlik kurumu tarafından emekli sicil numarası verilir. Ayrıca 4a nedir 4b nedir 4 c nedir ile ilgili bilgi almak için sitemizi inceleyebilirsiniz.

Sicil Numaraları Ne İşe Yarar?

Kişiye özel ve çalıştığı sektör ile alakalı olan sicil numaraları kişilerin ne kadar süre çalıştığını, aylık ne kadar sigorta priminin yattığını, emekli olmak için ne kadar çalışması gerekliğini, kaç yaşında emekli olunabileceği hakkında kişilere en en bilgiyi verir.

Sicil Numarasını Nasıl Öğrenirim?

Artık teknolojinin gelişmesi ile birlikte E Devlet hizmeti sayesinde artık kurum kurum gezmeden PTT den aldığınız E Devlet şifresi ile birlikte sisteme online olarak girerek Tc Kimlik numaranız ile birlikte öncelikle arama kısmına 4a, 4b 4c sigorta tescil olarak aramanız halinde açılan sayfada sizden istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra sicil numaranızı öğrenebilirsiniz.

Sicil Numarası Kaç Hanedir?

Sicil numarası kişilerin hangi sektörde çalıştığından kalıcı mı yoksa geçici mi olduğuna kadar bir çok alanda farklı rakamlardan oluşan bir numaradır. Örneğin devlet memurlarının sicil numarası 1 den başlarken özel sektörde çalışan başka bir kişinin 2 ile başlar. Eğer kişi devlet memuru ancak süreli olarak sözleşmeli olarak çalışıyorsa 3 ile başlar. Eğer özel sektörde süreli veya geçici çalışıyorsa sicil numarası 4 ile başlar. Sicil numarasına bakarak kişinin hangi alanda, hangi ilde ve ne sürede çalışacağı yazmaktadır. Ancak değişmeyen tek şey sicil numaraları 13 hane olarak belirlenmiştir.

Sigortam yatıyor mu? Sigortamın Yattığını Nasıl Öğrenirim?

Kişi eğer sigortasının yatıp yatmadığını ya da ne kadar süredir sigortasının yattığını ya da ne kadarlık ücret üzerinden sigortasının yatıp yapmadığını sorgulamak istiyorsa bu işlemi e devlet üzerinden yapabilir. Öncelikle kişinin e devlet şifresinin olması gerekmektedir. E devlet sitesine giriş yaptıktan sonra karşınıza açılan arama butonuna sgk yazdığınızda sizi sgk kurum sayfasına yönlendirecektir. Yukarıda anlattığım sicil numaranız üzerinden sorgulama yaptığınızda bu güne kadar çalıştığınız, kaç gün sigorta priminizin olduğunu, sigortanızın kaç gün üzerinden yattığını çalıştığınız sektöre göre (4A-4B-4C) seçerek SSK Hizmet Dökümü alabilirsiniz.

Eğer aldığınız maaş ile sigorta prim tutarınız aynı değil ise hatta düşük ise mutlaka SGK İl Müdürlüğüne şikayet ediniz. Eğer sigortam yatıyor diyorlar ancak görünmüyor ise hiç vakit kaybetmeden SGK İl Müdürlüğüne şikayet ediniz. Yatırmadığı her gün için karşı taraftan hakkınızı talep edebilirsiniz.