Devlet Destekleri

3500 Jandarma ve Sahil Güvenlik Astsubay Alınacaktır.

  • 13 Şubat 2020
  • 5.466 kez görüntülendi.
3500 Jandarma ve Sahil Güvenlik Astsubay Alınacaktır.

Jandarma ve Sahil Güvenlik 3500 Astsubay Alacak

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı 3500 kişi muvazzaf sözleşmeli astsubay alacağını duyurdu. Astsubay Alınacakmı? Astsubay başvuruları ne zaman? Astsubay olma şartları nelerdir? Astsubay olmak için KPSS puanı ne kadar gerekli gibi sorularınızı sizleri için araştırdık.

Ön lisans ve Lisans mezunlarının başvurabileceği astsubay alımı için 2018  yılı KPSS den 60 puan almak yeterlidir. Jandarma olarak toplamda 2947 kişi, Personel alımı için 126 kişi İkmal bölümü için 72 kişi Uçak Helikopter Teknisyeni için toplam 40 kişi, Maliye bölümü için toplam 13 kişi, İstihkam bölümü için toplam 52 kişi, bakım için toplam 120 kişi, Muharebe için toplam 120 kişi, Sağlık için toplam 60 kişi olmak üzere toplamda 3550 kişi alınacaktır. Nasıl başvururum

Hukuk fakültesi mezunu olanlar hukuk ve disiplin birimine, biyoloji kimya fizik veya genetik bölümü mezunları ise kriminal bölümünde hizmet vereceklerdir. Son sınıfta okuyan öğrencileri için başarılı olmaları durumunda geçici kayıt işlemini 04 ağustos 2020 tarihine kadar diplomalarını ibraz etmeleri gerekmektedir.

Astsubay Alımı İçin Ne Lazım?

Öncelikle başvuru için TC vatandaşı olmanız gerekli ve ayrıca ön lisans veya lisans mezunu olmak ya da 04 temmuz 2020 yılına kadar mezunu olmanız gereklidir. Yurt dışında mezun iseniz denklik YÖK’ten alınan denklik belgesine sahip olmanız gereklidir. KPSS Genel Kültür ve genel yetenek yani P3 puanınızın en az 60 puan olması gereklidir. Başvuruda aranan yaş kriteri ise 01 Ocak 1993 ve sonrasında doğum tarihinizin olması gereklidir. Eğer yüksek lisans yaptı iseniz 01 Ocak 1988 ve sonrasında doğum tarihine sahip olmanız gereklidir. Ayrıca sicilinizde herhangi bir suç kaydına rastlanmaması gereklidir. Alkol uyuşturucu tedavisi görmemiş olmak ve daha önce herhangi bir disiplin suçundan hakkınızda işlem yapılmaması gereklidir. Herhangi bir terör örgütüne üye olmamak ve herhangi bir siyasi parti üyeliğinizin bulunmaması gereklidir. Bayan adaylar için ise hamile olmamak şartı bulunmaktadır.

Astsubaylık Son Başvuru tarihi Ne Zaman?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı 3500 kişi muvazzaf sözleşmeli astsubay alımı internet başvuru tarihi 04 şubat 2020 gününden 21 Şubat 2020 günü saat 16:00 a kadar devam edecektir. Adaylar internetten e devlet üzerinden başvuru yapacağından dolayı mutlaka e devlet şifresine sahip olmaları gereklidir.

Astsubay Başvurusu nasıl yapılır?

Öncelikle başvurular sadece internet başvuru ortamında ve elektronik olarak yapılacaktır.   https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden e devlet üzerinden jandarma ve sahil güvenlik kısmına girerek formda istenilen bilgilerin eksiksiz olarak doldurulması gereklidir. İnternetten başvuru dışında herhangi bir başvuru yöntemi kabul edilmeyecektir.

E devlet üzerinden yukarıda yazılan adrese giriş yaptıktan sonra profil bilgileri, fotoğraf yüklenmesi, cep telefonu numarası, öğretim bilgileriniz, KPSS puanınız, Şehit ve gazi yakını iseniz kimlik belgeniz, diğer belgeler kısmına ise elinizde olan ehliyet, sporcu lisansı, sertifikalar gibi elinizde almış olduğunuz eğitim ya da seminerlere ya da kurs bitirimine ait hangi bilgi ve belge var ise mutlaka bildiriniz.

Tüm başvuran adayların aldıkları KPSS puanına göre yüksekten düşüğe doğru sıralanacak ve en az 10 katına kadar sınava çağırılacaktır.  Sıralamaya giren adaylar bazı yazılı test ve sınavlara tabi tutulacaktır. Bunlar fiziksel olarak durumunuz bazı spor uygulamaları ile test edilecektir ve ayrıca mülakat sınavı olacaktır.