Devlet Destekleri

2021 Yılı Genç Çiftçi Projesi

  • 26 Kasım 2018
  • 2.251 kez görüntülendi.
2021 Yılı Genç Çiftçi Projesi

Son günlerde artan dolar fiyatlarının sonucunda tarım ve hayvancılık ürünlerinin fiyatlarında oldukça artış gerçekleşti. Tarım ve Hayvancılık alanlarında kullanılan her türlü araç gereç hammadde vb ürünleri dışarıdan ithalat yolu ile aldığımızdan dolayı artık çiftçiler para kazanamaz hale geldiler. Bu yüzden hükümet tarım ve hayvancılığı teşvik amacı ile birçok alanda hibe kredi vermeye başladı. 2018 yılının sonuna kadar hayvancılık alanında teşvikler yapılmaya devam edecektir.

Çiftçilere Hibe Kredi Veriliyor mu? Çiftçilere Faizsiz Kredi Veriliyor mu? Çiftçilere Düşük Faizli Kredi Verilir mi? Genç Çiftçi Kredisi 2019 Yılında Devam Edecek mi gibi sorularınızı sizler için araştırdık.

Kırsal Kalkınma Destek Projesi Hibe Yardımlar Nelerdir?

Öncelikle 2019 yılında genç çiftçi projesi uygulaması ekonomik program çerçevesinde tekrarlanacaktır. Son günlerde artık çiftçilik yapan kişilerin yaş ortalamasının 55-56 civarında olmasından dolayı tarım ve hayvancılık sektörü artık bitme noktasına gelmiştir. Bu sebeple 40 yaşın altındaki çiftçileri teşvik etme amacı ile 2016-2018 yılları arasında genç çiftçi projesi kapsamında karşılıksız hibe kredi verilmiştir.

2021 Yılı Genç Çiftçi Projesi

Her ne kadar 2016-2018 yılları arasında geçerli olan genç çiftçi projesi bu yıl için başvurular kapansa da Tarım ve ormancılık Bakanlığı bu projeyi 2019 yılında da geçerli olacağı düşünülmektedir. Daha önceki yıllarda 40 yaşın altında olmak şartı ile 30.000 TL hibe paranın yanı sıra genç çiftçilere Büyükbaş ve Küçükbaş hayvanlar verilerek çiftçilere destek olunmuştur. Ayrıca bu yardım çiftçilere faizsiz ve geri ödemesiz sunulmuştur.

2021 Yılı Çiftçi Destekleri Nelerdir?

  • Her yıl yurt dışından binlerce hayvan satın alınması sebebi ile Büyükbaş, küçükbaş, Arı ve İpek böceği alanlarında desteklemeler devam edecektir.
  • Bitkisel üretim alanında ise meyve, sebze, fide, fidan ve mantarcılık sektöründe ayrıca seracılık alanlarında desteklemeler devam edecektir.
  • Tarımsal Ürünlerin Depolanması konusunda ise; yazın üretilen meyve ve sebzelerin kışa kadar saklanması ve vatandaşların bu meyve ve sebzeleri daha ucuza yiyebilmeleri için teknik ve kapasite olarak daha büyük alanlarda depoculuk faaliyetinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

2019 Yılı Çiftçi Hibe Kredi Yardımı Başvuru Evrakları

  1. Nüfus cüzdanı örneği fotokopisi,
  2. ikametgâh belgesi aslı,
  3. Diploma fotokopisi
  4. Taahhütname örneği
  5. Proje Tanıtım Formu (Bakanlık İnternet Sayfasından)
  6. Projeniz konusunda kapsamlı rapor
  7. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt hükmünce; … aile içindeki geliri kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte birinden az olan genç çiftçiler için onaylı Gelir Tespit Belgesi
  8. Engelli ise onaylı Sağlık Kurulu Raporu.
  9. Şehit yakını (anne-baba-eş-kardeş-çocuk) olduğunuza dair belge.
  10. SGK hizmet dökümü belgesi,

2019 Yılı Genç Çiftçi Projesine Nasıl Başvuru Yapılır?

  • İlk olarak Tarım Bakanlığının internet sayfasında bulunan çiftçi kayıt sistemine başvuru yapıp online olarak Çiftçi Kayıt sistemine kayıt olmanız gereklidir.
  • Proje ile ilgili istenilen kayıtların doldurulabilmesi ve ıslak imzalı teslim edilebilmesi için çıktı almanız gereklidir.
  • Hangi il yada ilçede ikamet ediyorsanız bağlı bulunduğunuz müdürlüğe başvuruyu yapabilirsiniz.
  • Tc Vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük ve okur yazar olmanız, ssk lı ve sigortalı bir işte çalışmıyor olmak, herhangi bir okulda okumuyor olmanız ve daha önceden herhangi bir hibe programına katılmamanız gereklidir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ