Devlet Destekleri

2022 Kosgeb Kredi Destekleri Başvurusu

  • 02 Şubat 2022
  • 385 kez görüntülendi.
2022 Kosgeb Kredi Destekleri Başvurusu

2022 Kosgeb Kredi Desteği Ne Kadar? 2022 Kosgeb Başvuruları Ne Zaman? Kosgeb Proje Hazırlama. 2022 Kosgeb Projesine Nasıl Başvuru Yaparım? Kosgeb Proje Başvuru Şartları Nelerdir?

Çok saygıdeğer popüler bu videomuzda sizlere pandalardan etkilenen mikro ve küçük işletmelere yönelik olarak kurguladığımız destek programımızın yeni başvuru dönemi hakkında bilgiler vereceğiz

Bu Yeni dönemde beslek programının kapsamını genişlettik.  Kovid 19’dan etkilenen imalat sektörü ve bunun tamamlayıcısı nitelikteki öncelikli sektörlerinin yanı sıra salgın etkilerini nispeten yoğun görüldüğü bazı hizmet ve Ticaret sektörlerindeki mikro ve küçük işletmelerde destek programımız dan faydalanabilecek.  Programının en önemli özelliği geçmiş dönem ortalama istihdamını koruma şartı ve yeni istihdam oluşturma tahlili karşılığında faizsiz geri ödemeli destek verilmesidir.  12021 yılı mayıs ayında başlattığımız programın yeni fazında ilave istihdam şartı getirdik programdan daha önce yararlananlar ilave istihdam oluşturma şartıyla Yeni dönemde de başvuru yapabilecek yeni dönemi gençlerin yeni mezunların ve kadınların istihdama katılmalarını teşvik edecek şekilde tasarladık.

2022 KOSGEB KREDİ DESTEK MİKTARI NE KADAR?

Yeni istihdam edeceğiniz her bir personel için 100 bin lira geri ödemeli destek alabileceksiniz işletmeniz Kosgeb mikro ölçekli ise iki küçük ölçekli X5 kişiye kadar bu destekten yararlanabileceksiniz.  Programımızda kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz.  İşletme sahibinin veya yeni istihdam edeceği personelin kadın olması durumunda destek üst limitini 110 bin liraya çıkartıyoruz.

2022 Kosgeb Kredi Hangi Alanlarda Destek Yapılacak?

Peki hangi sektörlerdeki işletmeler bu destek programından faydalanabilecek imalat bilgisayar programlama ve bilimsel ar-ge konaklama ve yiyecek hizmetleri Toptan ve perakende Ticaret mesleki ve teknik faaliyetler bilgi ve iletişim bu sektörlerden bazıları. O kim listeye ulaşmak için videonun altına bıraktığımız bağlantıyı tıklayabilir veya kosgeb.gov.tr adresinde mikro ve küçük İşletmeleri hızlı destek programı menüsünden bakabilirsiniz. 2022 Koskeb Kredi Programdan yararlanacak personelin niteliklerine gelince 1981 ve sonrası doğumlu daha önce hiç çalışmamış veya sonuç yılda altı aydan fazla çalışmamış olan kişileri istihdam edebilirsiniz.  Ancak yeni istihdam edeceğiz personelin iki veya daha fazla yıllık üniversite mezunu ya da Meslek Lisesi Teknik Lise veya Mesleki ve Teknik Lise mezunu olması gerekiyor.  Bu unutmadan hatırlatmak isteriz programdan yararlanmak için son iki aydaki ortalama istihdamının muhafaza etmenizi ve 12 aylık yeni istihdam tahlilinde bulunmanızı bekliyoruz.  Meslek ödemenizi yeni istihdam resmi kayıtlara yansıdığında yap bu ve bulunduğumuz tarifleri uyuduğumuzu süreç içerisinde takip edeceğiz.  

2022 Koskeb Kredi geri ödeme nasıl olacak?

Sizin için zorlanmayacaksınız düşündüğümüz bir pilav hazırladık.  İlk 24 ay ödeme yapmayacaksınız.  Sonraki 24 ayda altı eşit taksitle ödemelerinizi yapabilirsiniz. 2022 Koskeb Kredi Geri ödemede herhangi bir faiz veya komisyon almayacağımız.  Şununda altını çizmek isteriz KOSGEB veri tabanında yer almıyorsanız lütfen kaydınızı yaptırın.  KOBİ beyannamenin izinde güncel olup olmadığını kontrol edin.  Başvurularınızı kosgeb.gov.tr adresindeki e-hizmetler menüsünden mikro ve küçük İşletmeleri hızlı destek programı alt menüsünü seçerek yapabilirsiniz.  Mesleği kesin onay vermek ve ödeme yapmak için işletmenizin yasal sınırların üzerinde vadesi geçmiş vergi SGK borcu olmaması gerektiğini de dikkatinize sunuyoruz. Çok değerli kobider bu desteğimiz insize işletmenize ve çalışanlarınıza yararlı olmasını diliyoruz