Devlet Destekleri

2022 RAMAZAN YARDIMI

  • 28 Mart 2022
  • 2.925 kez görüntülendi.
2022 RAMAZAN YARDIMI

2022 Ramazan Yardımı. Antalya Ramazan Yardımı. Kepez Ramazan Yardımı. Belediye Ramazan Yardımı. Kepez Kaymakamlık Ramazan Yardımı. Kepez Belediyesi Ramazan Yardımı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Yardımı.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte ihtiyaç sahipleri vatandaşlarının ihtiyaçları doğrultusunda ramazan ayında yardımlar başladı. Bu yazımızda Antalya ili çevresinde hangi kurumlardan ramazan yardımı alabileceğinizi ayrıntılı olarak inceledik.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Yardımı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı için özellikle çalışmayan kişilere yardım etmeye devam etmektedir. Özellikle Sosyal Yardımla geçinenler, işsizler, kovid 19 sebebi ile çalışamayan yada işten çıkarılan kişileri kapsamaktadır. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Yardımı alabilmek için öncelikle https://www.antalya.bel.tr/OnlineBasvuru/2022-ramazan-yardimi sitesine giriş yapmanız gereklidir. Başvurular tamamen online olarak alınmaktadır. Sitedeki form üzerinden kimlik bilgilerinizi, sigorta durumunuzu, ailenizde bulunan kişi sayısını, gelir giderinizi belirtmeniz gerekmektedir. Ayrıca en önemli nokta istenilen iban numarasının mutlaka başvuru yapan kişiye ait olmalıdır. Aksi takdirde yardım çıksa bile bu yardımdan faydalanamazsınız. Diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise gelirinizi doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Her ne kadar internet üzerinden başvuru alınıyor olsa da sosyal incelemede görevli çalışanlar başvurunuzu kontrol etmektedir.

Kepez Belediyesi Ramazan Yardımı Başvurusu

Ramazan ayında kepez belediyesi yardım başvurusu için kurulan Kepez Sosyal Yardım Merkezi başvuru almaya başlamıştır. Tüm ihtiyaçlarınız için bu bölüme başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca 0242 338 13 55 numaralı telefon ile de bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca Kepez Belediyesi bünyesinde bulunan beyaz masa aracılığı ile de yardım talebinizi web sitesi üzerinden iletebilirsiniz.

Kepez Sosyal Yardımlaşma Ramazan Yardımı

Kepez Kaymakamlığı bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma vakfında henüz ramazan ayı için yardım paketi bulunmamaktadır. Ancak düzenli yardım ya da tek seferlik yardım için resmi web sitesine giriş yaparak internetten yardım başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kaymakamlıkların kendi bünyesinde yardım yapma şansı bulunmamaktadır. Kaymakamlıklar tarafından yapılan tüm yardımlar Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden yapılmaktadır.

İnternetten Ramazan Yardımı Başvurusu

Eğer internet üzerinden yardım yapmak istiyor iseniz CİMER yada Açık Kapı projesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Ancak unutmayın ki Cimer ya da Açık Kapı projesine internetten başvuru yaptığınızda talebiniz ilgili kuruma iletilir ama bu kurumlar tekrar sizden evrak isteyebilir. Bu sebeple önceliğiniz direk sosyal yardımlaşma vakıflarına müracaat etmek olmalıdır.