Devlet Destekleri

2022 Yılı Pandemi Yardım Başvuru

  • 10 Ocak 2022
  • 489 kez görüntülendi.
2022 Yılı Pandemi Yardım Başvuru

1100 TL Yardım Başvurusu. 2022 Yılı Pandemi Yardım. 1100 TL Pandemi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? 1100 TL Pandemi Yardım Başvuru Sorgulama. 1100 TL Pandemi Parası Nereden Alınır? Pandemi yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

1100 TL Pandemi Başvurusu Yapmak

Artan korona virüs vakaları sebebi ile hala hayatımızda iş gücü kayıpları yaşanmaktadır. Vatandaşların maddi kayıplarına bir nebze de olsa destek amacı ile pandemi yardımları hala devam etmektedir. 2022 Yılı Pandemi Yardımı artık 1100 TL olarak belirlenmiştir. Başvuru yapmak için tek ihtiyacınız olan ise e devlet şifresine sahip olmaktır. E devlet şifreniz yok ise en yakın Ptt şubesine giderek 4 tl karşılığında şifrenizi alabilirsiniz.

2022 Yılı Pandemi Yardım Başvurusu

1- 2022 Yılı 1100 TL Pandemi Para Yardımı için öncelikle e devlet sistemine giriş yapın. Açılan ana ekranda bulunan arama yerine Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu kısmını seçerek başvuru kısmına geçebilirsiniz.

2- Aile ve sosyal Politikalar bakanlığının e devlet sistemi üzerinde bulunan pandemi ön başvuru kısmına istenilen tüm bilgileri eksiksiz olarak doldurun.

3- İstenilen formda bulunan gelir ve gider kısımlarını doğru olarak yazın. Eğer ailenize gelir yok ise 0 yazabilirsiniz. Diğer önemli bir ayrıntı ise hanenizde bulunan kişilere ait bilgileri eklemeyi unutmayın.

4- Her aile bireyinin ayrı ayrı başvuru yapmasına gerek yoktur. Hanenizde bulunan 1 kişinin başvuru yapması yeterlidir. Eğer aynı soyadını taşıyan ve aynı hanede ikamet eden birden fazla başvuru var ise diğer başvurular otomatik olarak reddedilecektir.

5- Eğer şartlarınız uygun ise aile ve sosyal politikalar bakanlığının bağlı olduğunuz il veya ilçedeki yetkilileri inceledikten sonra onay verilir ise Ptt hesabınıza para yatacaktır. Eğer Ptt hesabınız yok ise kimlik kartınız ile birlikte cep telefonunuza gelen başvurunuz onaylandı mesajından sonra paranızı çekebilirsiniz.

2022 Pandemi Yardım Sorgulama

Eğer e devlet üzerinden 2022 yılı pandemi yardımı yaptı iseniz başvurunuzun durumunu tekrar e devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Bunun için e devlete giriş yaptıktan sonra Sosyal Yardım Bilgileri Sorgula yazdıktan sonra açılan sayfada başvuru durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Ayrıca başvuru sonucunuz cep telefonunuza kısa mesaj olarak da gelecektir.

2022 Pandemi Yardım Başvuru Şartları

Pandemi yardımı başvuru hakkında tüm ayrıntılı bilgileri sitemizi inceleyerek takip edebilirsiniz.